5.7.2020. 16:58
Nakon 113 dana kašnjenja počela nova sezona Formule 1: Valtteri Bottas pobjednik današnje utrke
Tačno 113 dana kasnije nego što se očekivalo, Velikom nagradom Austrije danas u 15 sati na stazi u Spilbergu počela je nova sezona Formule 1, koja je sredinom marta odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Današnjom trkom na Red Bull Ringu u Austriji počela je nova sezona Formule 1, a pobjedu je ostvario Valtteri Bottas koji je vodio od početka do kraja.

Timskki kolega Lewis Hmilton ga je pratio u stopu, ali je na kraju bio i kažnjen sa pet sekundi dodavanjem na vrijeme zbog kontakta sa Alexanderom Albonom.

U današnjoj utrici potpuno je podbacio Sebastian Vettel koji je trku završio tek na 10. poziciji.

Treba reći i to da je danas bilo mnogo odustajanja pa trku nije završilo čak devet vozača.





(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana