19.7.2020. 17:16
Hamilton nedodirljiv, šampionska vožnja u Mađarskoj
Britanac Lewis Hamilton slavio je u trećoj ovosezonskoj trci Formule 1 koja je vožena u Mađarskoj, preciznije na stazi Hungaroring.

Hamilton je vodio od samog početka utrke i stigao je do svoje 86. pobjede u karijeri. Sada mu nedostaje pet pobjeda da se na vječnoj listi izjednači sa sedmerostrukim prvakom Michaelom Schumacherom (91).

Max Verstappen bio je drugi, iako se 20 minuta prije početka utrke zabio u zaštitnu ogradu, ali su mehaničari Red Bulla napravili odličan posao i uspjevši osposobiti bolid.

Naredna trka u šampionatu vozi se od 31. jula do 2. augusta u Velikoj Britaniji.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana