25.2.2021. 11:04
Uručena priznanja najboljim sportistima Kantona Sarajevo za 2020. godinu
Sportski savez Kantona Sarajevo 28. put organizorao je manifestaciju Izbora sportiste Kantona Sarajevo za prethodnu godinu.
Ovogodišnja manifestacija održana u dvorani Doma mladih Centra Skenderija u okolnostima koji su bitno drugačiji od prethodnih godina, s obzirom na to da je relizacija ovog tradicionalnog projekta Sportskog saveza KS morala biti prilagođena zdravstveno – epidemiološkoj situaciji u KS, a prema uputama Kriznog štaba Federacije BiH i Ministarstva zdravstva KS.

Kao i prethodnih godina dodijeljene su diplome za perspektivne sportiste Kantona Sarajevo i priznanja za ostvareni vrhunski rezultat u 2020.godini. Nagrađeno je ukupno 25 sportista i sportiskinja, od čega je 12 diploma za perspektivne sportiste i 13 priznanja za ostvareni vrhunski sportski rezultat.

Priznanja su dobili: Klub dizača tegova Bosna, Streljački klub Sarajevo, Taekwondo klub Novi Grad, Vaterpolo klub Invictum, OKI Spars Sarajevo, Stonoteniski klub Spin 2012, Larisa Cerić (judo), Toni Miletić (judo), Kemal Mešić (atletika), Meris Muhović (karate), Hana Kahriman (ritmička gimnastika), Šahovski klub Sarajevo i   Rukometni klub Hadžići.

Diplome su dobili: Nejla Kalača (dizanje tegova), Petra Jurić (tenis), Iman Okan (streljaštvo), Ada Avdagić (taekwondo), Arijan Spahović (hrvanje), Lara Musa (gimnastika), Harun Zrno (košarka), Raif Fakić (stoni tenis), Arslan Mulalić (judo), Maša Garić (atletika) i Tarik Gazija (šah). 

Generalni pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Sportskog saveza KS.       

(Fena)                            
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana