11.6.2022. 14:18
Enid Numanović osvojio titulu u WBF federaciji
Na bokserskoj manifestaciji u Banovićima, u ispunjenoj sportskoj dvorani, domaći bokser Enid Numanović pobijedio je u borbi za Interkontinentalnog prvaka u WBF federaciji. Slavio je protiv Kolumbijca Miguela Torresa tehničkom nokautom u četvrtoj rundi.

Prije glavne borbe održano je 5 mečeva, a publika u dvorani je mogla uživati.

Enid Numanović do sada je upisao 138 mečeva u Olimpijskom boksu. Tri puta bio je osvajač državnog prvenstva Bosne i Hercegovine, a također je i osvajač i brojnih internacionalnih turnira u Olimpijskom boksu.

U profesionalnom boksu, zajedno sa sinoćnjom, upisao je 23 pobjede, od čega 11 nokautom, bez izgubljene borbe.

Sinoć je bio sjajan protiv Kolumbijca Miguela Torresa, a slavio je u četvrtoj rundi i to tehničkim nokautom.

Torres je zaprijetio samo u prvoj rundi, koja mu je i pripala po ocjenama sudija. Nakon toga Numanović je preuzeo inicijativu i nošen banovićkom publikom meč je riješio nokautom.

Nakon borbe nije skrivao zadovoljstvo.

“Hvala svima na podršci, mnogo mi znači, ova titula je samo jedna stepenica ka velikim mečevima koje očekujem. Svjestan sam da bi došao do WBC i WBA moram se dokazati kako bi zadobio njihovu pažnju. Protivnik je bio čvrst, iskusan, na početku je nametnuo svoj stil, ali sam uspio da prevaziđem to i ostvarim dominaciju. Hvala timu koji je tu za mene, ja nastavljam dalje i vidimo se na nekom od narednih mečeva“, rekao je Numanović nakon pobjede.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana