7.5.2024. 20:17
Užasni snimci: Trener krvnički tukao dječaka jer je izgubio borbu
Ruski mediji su putem Telegram kanala otkrili ovaj incident, a pronašli su i ime trenera. Riječ je o Alaudinu Ataevu koji već nekoliko godina trenira dječake koji se bave hrvanjem.

Na snimcima se vidi kako Ataev vuče dječaka u crvenom trikou po dvorani i u isto vrijeme ga udara u glavu, leđa i zadnjicu. 

Drugog dječaka u plavom trikou dovukao je u svlačionicu i udarao nogama dok leži na podu. 

Sve se dogodilo u ruskom gradu Orenburgu, a nakon što su snimci dospjeli u javnost oglasio se i ministar sporta Dagestana Sažid Sažido.

- On nije licencirani trener, radi privatno. Njegovi učenici su uglavnom bila djeca njegovih rođaka i prijatelja. Saznao sam i da je ranije koristio slične nasilne radnje nad djecom tokom treninga i takmičenja, rekao je Sažidov za Sport-express i dodao:

- Kao i svi ostali, bio sam šokiran onim što sam vidio. Niko nema pravo da na ovaj način reaguje na poraz sportiste, niti da koristi silu čak ni u obrazovne svrhe. Ova odrasla osoba ima problem u glavi. Neophodno je provjeriti njegovo psihičko stanje. Također obaveštavam javnost da su se organi za sprovođenje zakona već uključili u ovaj incident. Uvjeravam vas da ova osoba više nikada neće raditi sa djecom, zaključio je on. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana