16.2.2022. 17:17
Čuveni brod dobija nasljednika: Titanik 2 uskoro kreće na historijsko putovanje
“Titanik II” je praktično replika originalnog “Titanika” i gradi se u Kini. Prvo putovanje ovog broda zakazano je za ovu godinu, i on će krenuti na putovanje iz Dubaija, kako bi prve putnike pokupio u Sautemptonu u Engleskoj.

Ideja je da “Titanik II” napravi identično putovanje kao njegov nesrećni imenjak, preko Atlantika do Nju Jorka. Brod će biti klasifikovan kao luksuzni, baš kao i originalni, i imaće isti raspored kabina, samo što će sadržati tehnologiju 21. vijeka. 

Enterijer “Titanika II” potpuno odgovara svom prethodniku – od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi “Titanik” bio poznat. Umjetnička djela, namještaj, skupocjeni dodaci, sve će biti u potpunosti isto. 

Imaće i odaje prvog razreda sa sobom za pušenje i potpunu repliku slavnih, grandioznih stepenica. Ni na bezbjednosti se neće štedjeti. Za razliku od svog prethodnika, brod će imati dovoljan broj čamaca za spašavanje. 




Osnovna razlika je u tome što je “Titanik II” malo duži od originalnog broda i moći će da primi više putnika – do 2.400, uz 900 članova posade. Cijena njegove izgradnje je oko 500 miliona dolara i u vlasništvu je kompanije “Blue Star Line”, prenose agencije.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana