16.9.2022. 19:05
Ukraden pištolj iz vremena Kraljevine Crne Gore
Iz porodične kuće pokojnog Božidara R. Pejovića, u selu Gornji Kokoti, nadomak Podgorice, ukraden je stari crnogorski pištolj koji datira još iz vremena Kraljevine Crne Gore, kazali su CdM-u članovi porodice Pejović.

Slučaj je prijavljen policiji i obavljen je uviđaj.

Niko stalno ne živi tu

- Pištolj star više od sto godina i čuvan je kao porodično nasljedstvo. Krađa se dogodila uzmeđu nedjelje (11. septembra) i četvrtka (15. septembra) kada je krađa primijećena - navodi porodica. 

Kako kažu iz kuće ništa drugo nije ukradeno.

- Lopov je ušao na zadnja vrata kuće u kojoj od marta ove godine, kada je Božidar preminuo, niko stalno ne živi, ali članovi porodice često dolaze i borave u kući - rekli su CdM-u članovi porodice.

Vrijedan predmet

Pištolj ima oružani list sa svim potrebnim podacima, koji je kod porodice Pejović.

Pošto je riječ o vrijednom predmetu, dodaju, možda će lopov pokušati da ga proda, te porodica moli za pomoć, ako neko sazna nešto u vezi sa tim.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana