13.12.2019. 14:47
U grudnjak sakrila 70.000 neprijavljenih eura
Carinici Srbije su na graničnom prelazu Gradina otkrili 70.000 neprijavljenih eura, saopštila je danas Uprava carina.

Događaj se zbio 12. decembra kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje stigao automobil "BMW" njemačkih registarskih oznaka.

Njime je putovalo dvoje njemačkih državljana turskog porIJekla koji su negirali da imaju bilo šta što je potrebno prijaviti prilikom prelaska granice, uključujući i novac.

U pojasu ispod grudnjaka pronađeno 70.000 evra. Privremeno je, do okončanja prekršajnog postupka zadržana suma od 50.000 evra, nakon što je prethodno putnicima vraćeno po 10.000 eura, koliko se bez prijavljivanja može prenijeti preko granice, prenose Nezavisne.

(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana