12.7.2020. 22:20
Brojne osude: Janša nastavio povezivati genocid u Srebrenici s Titom i komunistima
Slovenski premijer Janez Janša koji je nakon objave sramne poruke na Twitteru o genocidu u Srebrenici doživo niz osuda na ovoj društvenoj mreži ali i u javnosti općenito, nastavio je danas s odbranom svoje teze.
"Masakr u Srebrenici ne bi se dogodio da je teritorij bivše Jugoslavije nakon raspada očišćen od komunističke ideologije i da su osuđeni poslijeratni pokolji u Sloveniji i drugdje", napisao je jučer prvobitno Janša te je izazvao gnjev javnosti.

Slovensko Delo piše da je bivši slovenski premijer Marjan Šarec osudio Janšinu izjavu te da je rekao da se na dan obilježavanja genocida u Srebrenici svi trebaju okrenuti razmišljanju o prevenciji takvih nemilih događaja te da su Janšine izjave suprotno od toga.



Europarlamentarka Tanja Fajon Janšin je tvit nazvala besramnim.

No Janša je danas na Twitteru nastavio dalje, te je napisao svoj komentar na objavu Socijaldemokrata Slovenije koji su u vezi sa godišnjicom genocida u Srebrenici sljedeće napisali:



"25 godina od genocida u Srebrenici, najvećeg zločina protiv čovječnosti na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na ono što donosi nerazumna mješavina netolerancije, mržnje i nacionalizma nikada ne smije izblijediti. U znak sjećanja i podsjetnika da se više nikada ne ponovi!".

Na ovo je Janša dao sljedeći komentar:

"Čista laž. Srebrenica je užasan zločin. Najveći zločin ovog doba u Evropi, međutim, uzroci su preteče Socijaldemokrata s Titom i Kardeljem na čelu".

"
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana