23.11.2020. 21:04
Zaev: Skoplje i Sofija su blizu dogovora
Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je ponedjeljak kako očekuje postizanje dogovora s Bugarskom te da vjeruje da će se to dogoditi tokom druge sjednice Evropskog vijeća u decembru i sastanka s bugarskim premijerom Bojkom Borisovom.

- Vjerujem da će naše radne grupe pronaći rješenje - rekao je on, napominjuću da se ideje o dogovoru razvijaju u duhu dostojanstva dvije prijateljske nacije.

Zaev je kazao da cijeni što Bugarska prepoznaje makedonski jezik i makedonski identitet kao realnost te da je u razgovorima Bugarske i Sjeverne Makedonije fokus na pronalasku rješenja.

- Ne razgovaramo o koncesijama. Razgovaramo o rješenjima koje predlažu obje strane. Postoji način da se riješi situacija. Još jednom, drago mi je da Bugarska prepoznaje makedonski jezik i makedonski identitet kao našu realnost - rekao je Zaev.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana