26.11.2020. 15:59
Pogledajte kako je izgledalo hapšenje migranta koji se sumnjiči za ubistvo momka na Otesu
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije uhitili su državljana Maroka S. E. D. (1989), koji se sumnjiči za ubojstvo državljanina Bosne i Hercegovine J. B. 17. studenoga na Ilidži, u blizini Sarajeva.

Na osnovu zajedničkog rada i razmjene informacija sarajevske i beogradske policije, osumnjičeni je lociran i uhićen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobjegne u neku od zemalja u regije, priopćio je MUP Republike Srbije.

S. E. D. je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva.

U tijeku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini.

(Fena / Video: MUP Srbije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana