28.2.2021. 19:32
"Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se, a onda se sve u trenutku promijenilo"
Milanu Bandiću pozlilo je, kako se danas navodi, u kući njegovog prijatelja Sergeja Ivanovića. U bolnici je proglašen mrtvim nakon pokušaja reanimacije, a kao uzrok smrti iz Grada su naveli težak srčani udar.

Piše: H. Ahbabović

Ivanović se sada oglasio o sinoćnjem događaju.

- U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo - rekao je Bandićev prijatelj i dodao:

- S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, nepolitičkim temama, čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale - kaže Ivanović za Jutarnji list.

Dodao je kako mu je teško govoriti o tome što se događalo u tim minutama u subotu blizu ponoći jer je i dalje u šoku s obzirom na to da se sve događalo u sekundi i bez ikakve najave.

- Ne, Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tokom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući - ispričao je Bandićev prijatelj Ivanović.

Doktor Redžepi u razgovoru za Dnevnik.hr kaže da je bio na večeri s Bandićem u trenutku kad mu je pozlilo.

- Pozlilo mu je tokom večere, samo se srušio sa stolca. Ja sam započeo reanimaciju. Hitna je došla jako brzo, bio je živ kad je došla. Reanimacija je nastavljena u bolnici na Svetom Duhu, ali nažalost, nisu ga uspjeli spasiti - kazao je doktor Redžepi koji inače radi na Pulmologiji na Jordanovcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana