1.3.2021. 22:38
Crna Gora: Smijenjen cijeli policijski vrh
Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin, dok formalno ne bude izabran za direktora, obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.
Pomoćnici direktora Uprave policije Crne Gore, Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smijenjeni su večeras sa funkcija, potvrđeno je "Vijestima" iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Abazović je i prije par dana najavio smjene u Upravi policije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Brđanin je prošle sedmice postavljen za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, "Vijestima" je rečeno da je vlada usvojila sistematizaciju, nakon čega su glasali za razrješenje pomoćnika.

Tom sistematizacijom predviđeno je znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan.

Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin dok formalno ne bude izabran za direktora obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

"Vijestima" je ranije rečeno da Brđanin ima spremna rješenja za svako pomoćničko mjesto.

Brđanin je već prvog dana kada je preuzeo kormilo policije ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili.

(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana