26.4.2022. 15:16
Konstrakta odgovorila na prozivke zbog slova "Z"?!
“Danas sam shvatila, ipak je ravna”, “Tupak je živ” i “I svemir je ravan”, rečenice su kojima je Konstrakta, vjeruju njeni fanovi, odgovorila je na prozivke povodom stočića koji navodno prikazuje slovo “Z”, piše Nova.rs.

Konstrakta se još uvijek nije direktno oglašavala povodom histerije na društvenim mrežama da stočići na njenoj uskršnjoj fotografiji predstavljaju slovo „Z“, simbol ruske agresija na Ukrajinu, ali obožavaoci na Tviteru vjeruju da njeni najnoviji Instagram storiji zapravo jesu odgovor, piše Nova.rs.







 
RTS je, s druge strane, bez oklijevanja oštro demantovao učitavanja u kojima se navodi da uskršnja fotografija nagovještava Konstraktinu podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Pjesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pjesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobjedi sastava Måneskin na Pjesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pjesmom „Zitti e buoni”.



 
Pjesma pod nazivom “In Corpore Sano” djelo je koje mnogi uspoređuju s umjetničkim izrazom Marine Abramović. Konstrakta ipak ostavlja interpretaciju otvorenom svakom pojedincu:
"To je višeznačno, ne volim ulaziti u analize, ali sama izreka dolazi iz šireg konteksta. Kažu da se za zdrav duh u zdravom tijelu treba moliti. Shvatila sam to na način da nije sve u životu u našim rukama – kako se to voli danas nametati javnosti", pišu regionalni mediji.

 

 

Iako je Konstrakta u par navrata izjavila to da nema nipošto namjeru baviti pitanjima u političkom okviru, mnogi su ovu njenu objavu uzeli u obzir kao neku vrstu političke provokacije. I to provokavije zbog kojepjevačici nekolicina stručnjaka uveliko predviđaju veoma loš krajnji rezultat na Euroviziji iako je bila od starta veliki favorit puiblike širom svijeta. Mnogi tvrde, nije joj ovo trebalo, prernose hrvatski mediji. 

Blagdanska poruka i originalna pojava srpske pjevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije, javlja srbijanski list Blic.

 

 

Ko je Ana Đurić Konstrakta?

 
Ana Đurić pjevačica je iz Beograda, rođena 12. oktobra 1978. godine. Publici je poznatija kao Konstrakta. Srbijanska je pjevačica i tekstopisac, a  postala je poznata kao vokalistica alternativnog benda Zemlja gruva. S pjesmom naziva "In corpore sano" predstavljat će Srbiju na Eurosongu u Torinu 2022. godine u mjesecu maju.  

 

I za kraj teksta - Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Koja li je tajna ...

 

NOVINAR: Amer Mujezinović

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana