19.8.2022. 21:00
Svi posjetioci bazena u Tuheljskim toplicama hitno evakuisani, u bolnici završilo 11 osoba
Svi posjetioci bazena u Tuheljskim toplicama danas su hitno evakuisani poslijepodne zbog isparavanja za sada nepoznatog sredstva od kojeg je dio posjetilaca povrijeđeno, saznaje se u petak navečer u Centru 112 u Krapini. Ljudi su evakuisani, nekoliko ih je povrijeđeno, a većinom se žale na respiratorne i kožne smetnje, čak i opekline, kažu u Centru 112.


Evakuacija je počela oko 18,10 sati kada su posjetioci izmješteni s prostora unutarnjih i vanjskih bazena, kao i s parkirališta jer su neki i na tom području osjetili respiratorne smetnje i zatražili liječničku pomoć. U Centru 112 u Krapini ne mogu potvrditi da je riječ o kloru, što pišu pojedini mediji, piše Index.hr. 

"Neko sredstvo koje je dostavljač posipao oko bazena"

Zasad je samo poznato da je riječ o "nekom sredstvu koje je dostavljač posipao oko bazena, ne u samu bazensku vodu".

Sve ekipe Hitne medicinske službe Krapinsko-zagorske županije su na terenu. U toplice su stigli i vatrogasci, policija i svi inspektori - zaštite okoliša, sanitarna inspekcija i vodopravna inspekcija.

U bolnici 11 ljudi

Šef zabočke bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u bolnici osmero pacijenata, a troje ih još dolazi, te da niko nije životno ugrožen.

"Kod nas je trenutno osmero pacijenata, troje još dolazi. Niko nije životno ugrožen, a svi imaju respiratorne probleme, neki od njih su se jako prepali", rekao je ravnatelj bolnice Zabok Tihomir Vančina za Dnevnik, prenosi Index.hr. 



(Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana