19.8.2022. 22:15
Abazović objavio prijedlog za rekonstrukciju Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je pisanu inicijativu za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore, koju su potpisali zastupnici koalicije "Crno na bijelo" i Socijalističke narodne partije (SNP).

Rekonstrukcija Vlade podrazumijevala bi poziv na participaciju svih političkih subjekata u Skupštini Crne Gore, osim podnosilaca današnje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Konfiguracija Vlade, odnosno zastupljenost političkih opcija, uz obvezno učešće političkih predstavnika manjinskih naroda, bit će dogovorena na načelima demokratskih principa, uz puno poštovanje političkih subjekata i iskazane volje građana na izborima 30. kolovoza 2020. godine.

-Inicijativa je  upućena svim pobjednicima 30. kolovoza i svima osim potpisnicima današnje inicijative. Rekonstrukcija podrazumijeva rekonstrukciju 43. vlade, a pad, znači novu vladu", rekao je premijer Crne Gore Dritan Abazović na pres konferenciji.

U inicijativi uz ostalo stoji da će Vlada ostati maksimalno posvećena očuvanju vanjskopolitičkog smjera, europskim integracijama, regionalnoj suradnji kao i potpunoj usklađenosti vanjske politike s vanjskom politikom Europske unije.

Također, Vlada i parlamentarna većina izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koja dijele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus, zaključno s parlamentarnim izborima.

Razgovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore počeli bi odmah po završetku današnje sjednice Skupštine Crne Gore.

Podsjetimo u Podgorici je u petak počelo izvanredno zasjedanje parlamenta Crne Gore na kojoj se trebalo glasovati o povjerenju vladi Dritana Abazovića.

Inicijativu za smjenu Vlade Crne Gore pokrenuli su DPS, Liberalna partija, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Demokratska unija Albanaca.

Tu inicijativu predlagači su obrazložili potrebom da se "zaštite vitalne državne interese Crne Gore i da se sačuva šansa da država ubrzano krene putem europske integracije". 



(Fena / Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana