5.6.2023. 18:33
Pucnjava u Ljubljani: Napadač ubio dvije osobe, potom presudio sebi
Nešto prije 15 sati ljubljanska policija dobila je informaciju o pucnjavi na području Fužina.

Napadač je ubio dvije osobe, a zatim pobjegao s mjesta događaja, saopštila je Policijska uprava Ljubljana.

Još jedan mrtav muškarac, za kojeg se vjeruje da je počinilac, kasnije je pronađen u blizini mjesta događaja.

"U široj okolini mjesta pronađen je mrtav muškarac za kojeg se, prema dosad poznatim informacijama, vjeruje da je počinilac navedenog krivičnog djela", dopunilo je informaciju Državno tužilaštvo u Ljubljani sat nakon prvog saopštenja.

Neslužbeno, radilo se o eskalaciji spora između trojice muškaraca. Njih dvoje, vlasnik i suvlasnik zalagaonice, navodno su pili kafu na terasi lokala kada im je prišao treći muškarac. Međusobno su bili poslovno povezani, prva dvojica trećem su navodno dugovala novac.

Nakon pucnjeva počinilac je pobjegao. Kako neslužbeno doznaje STA, navodno je s mjesta događaja otišao u automobilu, dok je još uvijek nosio oružje, ali i ručnu bombu.

Zaustavio je automobil na predjelu Polja, izašao iz njega i presudio sam sebi. Policija ovu informaciju još nije potvrdila.

Na mjestu događaja ostalo je nekoliko policijskih jedinica koje prikupljaju informacije o samom događaju i okolnostima. Područje je ograđeno policijskom trakom.

Policija je najprije saopštila da su dvije osobe povrijeđene, no kasnije je saopšteno da su one preminule usljed teških povreda. 



(Patria/A.R.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana