19.4.2024. 19:45
Iranski ambasador zbog sporne izjave o genocidu u Srebrenici: Informer je iskrivio tekst mog intervjua!
Srbijanski Inforemer blizak Aleksandru Vučiću danas je objavio intervju u kojem je navedeno da ambasador Irana u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei genocid u Srebrenici naziva "nekim zločinom" koji se predstavlja na "neispravan način".

U komentaru za Patriju ambasador Islamske Republike Iran kazao je da portal „Informer“ iskrivio tekst intervjua sa TV mrežom „Informer“ o zločinu i genocidu u Srebrenici.

"U svom intervju nisam davao izjavu o negiranju genocida, ali sam osuđivao i odbacivao instrumentalizaciju i političku upotrebu, dvostrukih i selektivnih pristupa ovakvim događajima.

Nakon protesta Ambasade, pomenuti portal je ispravio objavljenu vijest i i na kraju se izvinio zbog iskrivljivanja mojih riječi", kazao je Baei.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana