20.4.2024. 12:02
Informer uputio izvinjenje zbog pogrešno prevedene izjave iranskog ambasadora u Srbiji o Srebrenici
Nakon što je ambasador Irana u Beogradu Rasid Hasan Pur Baei gostovao na Informer televiziji, medija koji je blizak Aleksandru Vučiću i vlasti u Srbiji, te dao izjave u vezi sa genocidom u Srebrenici zbog koje su uslijedile brojne reakcije, ovaj mediji je priznao grešku i uputio izvinjenje.

Informer je na kraju članka o ambasadoru Baeiu napisao sljedeće:

“Izvinjavamo se za prethodno objavljen tekst, nenamjerno je došlo do greške, nastojaćemo i dalje da reči sagovornika prenosimo precizno i tačno!”, navedeno je na stranici Informera.

Podsjećamo, Informer je objavio da je on rekao kako se u Srebrenici dogodio zločin koji Srbija priznaje, relitivizirajući genocid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana