8.5.2024. 13:22
Novu vladajuću većinu u Hrvatskoj čine Domovinski pokret i HDZ: Već dogovorena raspodjela resora
HDZ Hrvatske i Domovinski pokret (DP) postigli su dogovor o formiranju nove vladajuće većine u ovoj zemlji, kao i o raspodjeli resora.

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade Hrvatske.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade Hrvatske, iznijet će se na stranačkim tijelima tokom dana.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana