18.10.2017. 22:05
Indija: Osam osoba poginulo u eksploziji u tvornici pirotehnike
Najmanje osam osoba je poginulo i 12 povrijeđeno u srijedu u eksploziji u tvornici pirotehničkih sredstava u istočnoj indijskoj državi Odisha, saopćeno je iz policije.

Požar je izbio u srijedu naveče po lokalnom vremenu u Bahabalpuru u okrugu Balasore, oko 224 kilometra sjeveroistočno od Bhubaneswara, glavnog grada Odishe, izvještava agencija Xinhua.

- Osam osoba, među kojima je i jedno dijete, živo je izgorilo, a 12 zadobilo opekotine večeras nakon što je eksplozija izazvala požar u tvornici. Šest tijela je pronađeno u blizini mjesta nesreće, dok su dvije osobe proglašene mrtvima u okružnoj bolnici u Balasoreu - kazao je policijski službenik iz Balasorea.

Policija trenutno radi na otkrivanju uzroka eksplozije.

Vrhovni sud u New Delhiju zabranio je prodaju petardi kako bi se smanjilo zagađenje zraka.

Slučajne eksplozije su česte u indijskim tvornicama i prodavnicama pirotehnike.


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana