16.1.2019. 20:14
Macron: Nema novih pregovora o Brexitu
Francuski predsjednik Emmanuel Macron kazao je svojim ministrima u vladi da je sporazum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije bio najbolji mogući sporazum i da se o njemu ne može više pregovarati, kazao je danas portparol francuske vlade Benjamin Griveaux.

Francuska očekuje od britanske vlade da se izjasni o tome kako vidi daljnje korake u procesu provođenja Brexita pokrenutom nakon referenduma o izlasku iz članstva, kazao je Griveaux nakon sedmične sjednice francuske vlade.

Francuski premijer Edouard Philippe trebao bi se u četvrtak sastati s ostalim ministrima u vladi da bi zajednički razmotrili i eventualno ubrzali pripreme za Brexit bez sporazuma, dodao je portparol, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana