24.11.2020. 12:49
Macron će danas najaviti ublažavanje mjera lockdowna
Očekuje se da će francuski predsjednik Emmanuel Macron u utorak navečer u televizijskom govoru najaviti ublažavanje mjera lockdowna nakon pada broja zaraženih širom zemlje.

Očekuje se da će Francuska narednih sedmica početi s ublažavanjem restrikcija vezanih za Covid-19, a ovaj proces će se odvijati u tri faze kako bi se izbjegao novi talas pandemije, tvrde visoki zvaničnici.

U svom govoru koji će biti održan danas, očekuje se da će Macron najaviti ublažavanje restrikcije koje su na snazi od 30. oktobra, objavio je  AFP.

- Emmanuel Macron govorit će o tome kako će izgledati narednih nekoliko sedmica, posebno o tome kako prilagoditi strategiju ublažavanja restrikcija. Radi se o prilagođavanje pravila lockdowna kako se zdravstvena situacija popravlja, a sve s ciljem izbjegavanja novog talasa pandemije - rekao je glasnogovornik vlade Gabriel Attal za francuski sedmični list Le Journal Du Dimanche.

- Bit će tri koraka koja ćemo poduzeti vezano za ublažavanje mjera s obzirom na zdravstvenu situaciju i rizike povezane s nekim preduzećima: prvi korak ćemo provesti oko 1. decembra, zatim pred praznike koncem godine, i posljednji od januara 2021. - dodao je Attal.

Međutim, barovi i restorani i dalje podliježu restrikcijama, kazao je on.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana