4.3.2021. 20:30
Demonstranti blokirali ceste u Libanu
Libanska finansijska kriza, koja je počela 2019. godine, izbrisala je radna mjesta i podigla upozorenja na sve veću glad.
Demonstranti su u četvrtak blokirali glavne ceste u nekoliko dijelova Libana i to je treći dan protesta dok bijes zbog ekonomske krize u zemlji raste, prenosi N1.

Protesti su započeli u utorak nakon što je valuta pala na novu najnižu razinu, što je razbjesnilo stanovništvo ionako zgroženo finansijskim slomom zemlje.

Libanska finansijska kriza, koja je počela 2019. godine, izbrisala je radna mjesta i podigla upozorenja na sve veću glad.

U četvrtak navečer demonstranti su zapalili gume kako bi blokirali ceste koje vode iz Bejruta u Jal el Dibu i Furn al Shebak. Glavni put je također bio blokiran u okrugu Zouk na sjeveru prijestolnice.

(Mirza  Kadić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana