24.6.2022. 8:26
Automobil "kineskog Tesle" pao s trećeg sprata zgrade, dvoje ljudi poginulo
Dvije osobe su poginule prilikom pada električnog automobila s parkirališta na trećem spratu zgrade u Šangaju, objavio je kineski proizvođač električnih automobila Nio.

Nio je kompanija koju mediji često nazivaju kineskim Teslom.

Incident s padom automobila dogodio se oko 17:20 sati po kineskom vremenu. Poginuli su zaposlenik kompanije "Nio" i zaposlenik partnerske firme. Iz kompanije su rekli da su odmah započeli istragu o nesreći u suradnji s odjelom javne sigurnosti, prenosi CNBC.

Područje trećeg sprata s kojeg je automobil pao opisano je kao izložbeni prostor i prostor za testiranje.


Detalje o nesreći kompanija je objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Kažu da se preliminarnom analizom na licu mjesta može potvrditi da nesreća nema nikakve veze sa samim vozilom.

U objavi na Weibou, Nio naglašava da incident nisu izazvali problemi s vozilom. No, prvu objavu u vezi nesreće su obrisali vjerojatno jer su korisnici bili bijesni zbog toga što Nio kaže da nesreću nije izazvala neispravnost automobila. 

Kasnije su objavili novu verziju saopćenja.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana