25.6.2022. 9:52
Putinov general zaprijetio: Ni Varšava, ni Pariz ili Berlin, prvi na udaru bit će London
Andrej Guruljov, član odbora za odbranu ruskog parlamenta, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, tokom gostovanja na državnoj televiziji Rusija 1 rekao je da bi, u slučaju ruskog udara u trećem svjetskom ratu, kao prvi evropski grad na meti bio London, prenosi Mirror.

Guruljov je rekao kako je jedini način da se sruši blokada, ruska invazija na zemlje NATO-a, koja bi pokrenula klauzulu 5 NATO-a, koji definira da napad na jednu članicu NATO-a predstavlja napad na sve članice i vjerojatno izazvala treći svjetski rat.

- Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve zračne operacije. 'Nikoga ne bi bilo briga jesu li američki ili britanski, mi bi na njih gledali kao na NATO. Drugo, oslabit ćemo cijeli sistem protivraketne odbrane. Treće, zasigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru bit će London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca - kazao je ovaj bivši general.

Dodao je da će u sklopu operacije uništavanja ključnih lokacija, zapadna Evropa biti odsječena od opskrbe električnom energijom i paralizirana. 

- Sva energetska postrojenja bit će uništena. A u trećoj fazi, baš ću vidjeti što će SAD reći zapadnoj Evropi o nastavku borbi na hladnoći, bez hrane i električne energije. Pitam se kako će oni (SAD) uspjeti ostati po strani. Ovo je grubi plan, a neke momente namjerno izostavljam jer se o njima ne smije govoriti na televiziji - dodao je Guruljov.


Putinov general zaprijetio: Ni Varšava, ni Pariz ili Berlin, zna se gdje ide prva bomba

(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana