25.6.2022. 14:29
Razotkrivena ruska špijunska mreža. Imali su paklen plan za osvajanje ukrajinskih gradova
Ukrajinska služba državne sigurnosti (SBU) priopćila je da je otkrila rusku špijunsku mrežu u kojoj je uključen ukrajinski političar Andrij Derkač kojeg je SAD ranije optužio da je ruski agent jer je navodno uspostavio mrežu privatnih zaštitarskih kompanija.

Tvrdi se da su korištene za olakšavanje i podršku ulasku snaga Kremlja u gradove tokom invazije 24. februara, kaže SBU. Agencija smatra da je Derkač svakih nekoliko mjeseci primao iznose od 3-4 miliona dolara kako bi ispunio plan.

Derkač nije odmah bio dostupan za komentar, a ranije je negirao optužbe te je rekao da je bio na meti zbog razotkrivanja korupcije, prenosi SkyNews.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana