5.6.2023. 19:38
U Indiji se srušio most vrijedan 208 miliona dolara
Indijski mediji su u ponedjeljak objavili snimak urušavanja mosta preko rijeke Ganges u Biharu. Dužnosnici državne vlade pripisali su nedjeljno rušenje "greškama u dizajnu"' i otkrili da su dijelovi mosta "namjerno uništeni" prema savjetu stručnjaka.


Most, namijenjen povezivanju okruga Khagaria s Bhagalpurom, trebao je koštati oko 208 miliona dolara. Ovo je drugi put da se most urušio, a prethodni se incident dogodio 30. aprila prošle godine. Opozicija je optužila Vladu da je urušavanje mosta pokazatelj korupcije.

Trenutak urušavanja mosta u rijeku Gangu snimilo je lokalno stanovništvo.

Kao odgovor na incident, glavni ministar Bihara Nitish Kumar naložio je dodatnom generalnom sekretaru Odjela za izgradnju zgrada, Pratyaya Amritu, da osnuje istražni odbor koji će temeljno istražiti stvar i poduzeti stroge mjere protiv odgovornih. 

Temelje za most postavio je Nitish Kumar 2014. godine, a prvobitno je trebalo da bude svečano otvoren 2019. godine.

Nakon urušavanja mosta prijavljeno je da je nestala jedna osoba koja je bila zaposlena kao čuvar, vlada je u prvi mah tvrdila da nema žrtava. Tijelo nestalog čuvara još nije pronađeno, navodi Avaz. 


(A.R.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana