17.4.2024. 16:03
Iranski general poručio kako su sve snage u pripravnosti: "Svaki čin agresije potaknut će žestoku reakciju"
Komandant iranske vojske Abdolrahim Mousavi obratio se mediji povodom Dana armije Irana te je poručio kako su sve iranske snage u stanju pripravnosti povodom eventualnog izraelskog napada.

Mousavi je napomenuo da su snage iranske vojske spremne da djeluju protiv svakog mogućeg poteza Izraela.

"Svaki čin agresije protiv interesa Irana potaknut će žestoku reakciju zemlje na način da će agresor požaliti zbog svog poteza. Svaka neprijateljska akcija će natjerati Iran da odgovori oružjem smrtonosnijim od onog koje je izloženo tokom vojne parade", rekao je iranski komandant.

Poručio je kako su neprijatelji Irana već napustili opciju vojnog napada na zemlju.

U Teheranu je danas održana vojna parada povodom Dana oružanih snaga Irana, a tim povodom javnosti i vojsci se obratio predsjednik Irana Ebrahim Raisi.

"Obećanje Izraela je propalo i dokazalo se da je njihova moć zapravo paukova mreža. Ova operacija je bila precizna i proračunata te je bila najava cijelom svijetu da je Iran na sceni i da su naše oružane snage spremne", objasnio je Raisi.

Poručio je i šta će se dogoditi ako Izrael izvede napad na Iran.

"Neuspjeh cionističkog režima bio je obavještajni, sigurnosni i vojni neuspjeh. Prije svega, to je strateški neuspjeh. Neke zemlje su nastojale da normalizuju odnose s cionističkim režimom, ali sada su ponižene pred svojim narodima. To je bio strateški neuspjeh za taj režim. Ako se i najmanji napad Izraela izvede na našem tlu, protiv njih ćemo se žestoko i oštro obračunati", poručio je.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana