4.5.2024. 12:28
Ukrajina objavila snimak gomile uništenih ruskih tenkova: “Put do pakla”
Ukrajina je objavila snimak na kojoj se vide 42 uništena ruska tenka i oklopna vozila u istočnom Donjecku. Tamo se upravo vode žestoke borbe, piše Newsweek.

Snimak iz zraka objavilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane. Snimak je načinila 58. motorizirana brigada.

“Put do pakla. Deseci ruskih tenkova i borbenih vozila uništeni su na malom dijelu bojišnice u regiji Donjeck”, saopćilo je ministarstvo.


Nije tačno jasno kad je snimka nastala. Newsweek je kontaktirao i rusko ministarstvo obrane, ali nije bilo odgovora.

Nizozemska platforma Oryx, koja se od početka bavi praćenjem vojnih gubitaka, tvrdi da je Rusija od početka sukoba ostala bez 2948 tenkova. Također, Oryx ima vizualnu potvrdu o gubitku 797 ukrajinskih tenkova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana