9.5.2024. 10:11
Trump: Biden drži stranu teroristima, vodi svijet u treći svjetski rat
Donald Trump, bivši predsjednik SAD, pobjednik na republikanskim predizborima i sve izvjesniji predsjednički kandidat, kritikovao je aktuelnog predsjednika Joe Bidena što uslovljava isporuku oružja i podršku Izrael uzdržavanjem od "pune invazije" na Rafu.

Trump je optužio Bidena da drži stranu palestinskom ekstremističkom Hamasu, prenose danas izraelski mediji.

Trump je na društvenim mrežama napisao da “zločinački Joe drži stranu teroristima”, aludirajući na Hamas, navodeći i da je Biden “stao na stranu sa radikalnim ruljama koje su preuzele kampuse, jer ih njegovi donatori finansiraju”.

“Biden je slab, korumpiran i vodi svijet direktno u treći svjetski rat”, ocijenio je bivši lider SAD ponovivši da rat Izraela i Hamasa ne bi počeo da je on bio predsjednik.

Predsjednik SAD Joe Biden izjavio je sinoć da njegova zemlja neće snabdijevati Izrael ofanzivnim oružjem koje bi se moglo upotrijebiti da pokrene “pun napad” na Rafu, posljednje uporište Hamasa u Gazi, zbog zabrinutosti za živote više od milion civila koji su se tamo sklonili.

Biden je u intervju za CNN rekao da su SAD i dalje posvećene odbrani Izraela, kojem će slati rakete presretače “Gvozdena kupola” i drugo defanzivno oružje, ali ako Izrael “ide” u Rafu, Washington ga neće snabdijevati ofanzivnim oružjem.

(Ajdin B.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana