8.2.2022. 14:03
Nova podcast emisija: "Šta je IN(validno) u našoj zemlji?"
Uskoro počinje sa emitovanjem podcast emisija pod nazivom "Šta je IN(validno) u našoj zemlji" u čiju će realizaciju biti uključeno nekoliko osoba sa invalidiitetom iz naše organizacije.

"Podcast emisija "Šta je IN(validno) u našoj zemlji" ima za cilj da prvenstveno pokuša promjeniti svijet o osobama sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini. U realizaciju emisije je angažovano nekoliko osoba sa invaliditetom iz naše organizacije i na taj način želimo da konstantno podržavamo profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u našoj zemlji. Emisija će biti emitovana na društvenim mrežama i na RTV Naša Riječ u Čikagu. U planu imamo dovesti mnogobrojne goste bez invaliditeta kao i osobe iz javnog i kulturnog života koji su nam obećali dati podršku u ovom našem projektu.

- Ovoga puta osobe sa invaliditetom iz naše zemlje su se odvažile da otvoreno kažu šta je ustvari invalidno u našoj zemlji. Aktivnosti realizacije podcast emisije ima za cilj da podrži i osnaži na što većem nivou mlade osobe sa invaliditetom u BiH i da im kroz naše aktivnosti omogućimo bolji prosperitet u njihovoj budućnosti, kazao je Aladin Kavgić, predsjednik udruženja za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona "RE-SET"




Aktivnosti koje se sprovode podržane su od platforme „Sedinin Bazar“ iz Čikaga posredstvom RE - SET - Nevladina Organizacija


Domaćin i voditelj emisije: Anes Pajo Mehic

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana