3.3.2022. 12:32
Netfliks stopira ruske projekte: Rusija naišla na novu blokadu
Netflix je zaustavio sve televizijske projekte povezane s Rusijom zbog napada na Ukrajinu, prenosi Variety, specijalizovani portal za film i filmsku industriju.

Rusija nije suočena samo s ekonomskim sankcijama, već i s bojkotom filmske i televizijske industrije. Filmski festival u Kanu objavio je da ruski predstavnici neće učestvovati na ovogodišnjem festivalu, osim ako se ne okonča rat u Ukrajini, prenosi agencija Hina.

Netfliks još razmatra šta da uradi po pitanju trenutnih događaja na istoku Evrope, s obzirom da bi trebalo da producira četiri serije koje dolaze iz Rusije. Popularni streaming servis još nije objavio zvanični komentar.

Ranije ove nedjelje, iz Netfliksa su poručili da na rusku verziju servisa ne namjeravaju da dodaju one kanale kojima upravlja država, iako njihova pravila ne zabranjuju distribuciju takvih kanala. Rusija je jedna od 190 zemalja u kojoj je Netfliks dostupan.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana