9.4.2022. 8:29
Treća sezona Netflixove hit serije se snima u Hrvatskoj
Snimanje treće sezone serije "Witcher", nakon Slovenije, nastavljeno je na Krku u uvali Zala, u blizini Stare Baške. Na lokaciji su već postavljene kulise.

Snimanje nove sezone počelo je početkom marta u italijanskoj provinciji Bolzano, u Južnom Tirolu pa se nastavilo u Sloveniji, a sad je ekipa stigla u Hrvatsku.

Osim toga, glumica Freja Alan viđena je kako napušta hotel u Rijeci i odlazi na set, pišu hrvatski mediji.

"Za Hrvatskom kao filmskom lokacijom vlada velik interes", rekla je Tanja Ladović Blažević, vođa programa za podsticanje ulaganja u audio-vizuelnu produkciju u Hrvatskoj i dodala:

"Očekujemo jako puno snimanja ove godine, ali ne mogu da govorim o naslovima. Mogu reći da smo prošle godine imali preko 200 miliona kuna potrošnje stranih produkcija, a ove godine već sad očekujemo oko 300 miliona. Najave su izvrsne, mi se odlično kotiramo kao lokacija".

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana