5.6.2020. 12:19
Džumhur pred meč sa Đokovićem u Sarajevu: Sarajlije jedva čekaju meč, dolazi najbolji teniser današnjice
Damir Džumhur sa nestrpljenjem čeka "Adria tour", pogotovo meč u njegovom rodnom gradu, Sarajevu, gde će igrati protiv najboljeg tenisera na planeti - Novaka Đokovića.

Najbolji teniser BiH, Damir Džumhur, godinama se poznaje i trenira sa Novakom Đokovićem.

"Danas ćemo imati trening. Godinama unazad treniramo, družimo se, imamo sjajan odnos otkako smo se upoznali 2014. godine. Naš odnos je vremenom rastao. Novak je odličan momak, najolji teniser, možda najbolji sportista svih vremena. Njegova skromnost je nešto što ima u sebi i to se zaista cijeni", rekao je Džumhur gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Egzibicioni meč, koji će igrati u Sarajevu sa Đokovićem, Džumhur smatra vrhuncem karijere. 

"Sarajlije jedva čekaju meč, dolazi najbolji teniser današnjice, jedan od najboljih u istoriji sporta. To će biti velika stvar za moj rodni grad, za BiH. Sarajlije će napokon imati šansu da vide Novaka Đokovića. Za mene je velika stvar, to će biti vrhunac moje karijere. Ipak, kada znate da Novak Đoković dolazi da igra sa vama egzibiciju to je poseban osjećaj", rekao je Džumhur.

On je, sticajem okolnosti, u Beogradu proveo nekoliko mjeseci, koliko je trajala kriza sa koronavirusom. Trenirao je kod kuće i priznaje da nije toliko loše sve ispalo.

"Morali smo da izmišljamo, da se prilagođavamo... Uspio sam da radim kod kuće na fizičkoj spremi i na kraju nije ispalo toliko loše. Ne mogu reći da nisam fizički spreman".

Teniseri su se uželjeli terena, zbog čega "Adria tour" svi čekaju sa nestrpljenjem. Prvi kontingent od 1.000 ulaznica rasprodat je za rekordnih sedam minuta.

"Adria tour kreće iz Beograda, ide prema Zadru, zatim Crna Gora, Banja Luka i završava se u Sarajevu. Biće dosta mečeva, to je važno za nas igrače, jer dugo nismo imali turnire. Svi jedva čekaju da izađu na teren".

U Beograd dolaze velika teniska imena pa će taj turnir biti naročito zanimljiv. 

"Beograd će biti zaista jak - Dominik Tim, Zverev, Dimitrov, uz igrače kao što su Filip Krajinović, Dušan Lajović i Viktor Troicki. Biće i wildecard... Ja se nadam da ću je ja dobiti", rekao je Džumhur.

Još niko ne zna šta će biti sa teniskom sezonom i Grand slam turnirima. 

"Svi sa neizvjesnošću čekamo šta će se događati. Za nekoliko dana treba da dobijemo informacije od ATP-a šta se dešava sa sezonom. Mi želimo da igramo do kraja sezone, ali postoji prijetnja drugog talasa koronavirusa, putovanja iz zemlje u zemlju mogu da utiču na to da sezona ne može da se nastavi", zaključio je Džumhur.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana