7.9.2020. 8:08
Pogledajte zbog čega je to Novak Đoković sinoć izbačen sa US Opena
Novak Đoković, najbolji teniser na Planeti i prvi nositelj turnira, diskvalifikovan je sa US Opena.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, prvi reket svijeta je pogodio jednu od linijskih sutkinja, nakon što je neoprezno udario loptu poslije završenog gema u meču sa Pablom Carreno-Buste. Sudije su nakon toga donijele odluku da prvog igrača planete diskvalifikuju sa turnira, s obzirom da se žena gušila nakon što ju je loptica pogodila u vrat.

Čim se ova situacija desila, Đoković je prvi prišao da pomogne s obzirom na to da se ženska osoba koja je obavljala funkciju linijskog sudije počela gušiti.

Đoković je tražio od sudije da ga ne diskvalifikuje, ali ga sudija nije poslušao, te je srpski teniser takmičenje okončao u osmini finala. Osim toga, oduzet će mu se svi poeni koje je osvojio na ovogodišnjem US Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana