29.9.2020. 13:40
Šta se krije iza skandala tokom Novakovog intervjua
Mnogo zabune izazvala je informacija o navodnom skandalu koji se dogodio na "naprasno prekinutoj" konferenciji Novaka Đokovic´a prije početka pariskog grend slema, kada je Novak govorio o temi "o kojoj niko ne priča".

Organizatori su objasnili da je, zapravo, riječ o posebnom intervjuu na koji je imao pravo francuski radio "Evropa 1" u danu kada je održana i njegova opšta konferencija za medije, u subotu. Intervju je objavljen u ponedjeljak, kada je pušten i video-zapis razgovora na sajtu ovog radija.

Novak je tu, odgovarajući na postavljena pitanja, dosta govorio o koroni, kao i mnogi igrači na svojim konferencijama, a istakao je i da bi volio da postoji mogućnost drugog testa poslije 24 sata, da bi se utvrdilo da li je prvi tačan. Isto to rekao je i na opštoj konferenciji za medije.

Razgovor se poslije toga nastavio sljedećim pitanjem o tome da li bi ovo mogla da bude njegova godina na Rolan Garosu. Poslije toga jeste uslijedio prekid, ali iz razloga koji se redovno dešavaju i nisu uopšte neuobičajeni, istakli su u Parizu.

Novinar je imao pravo na tri pitanja - objasnili su za "Novosti" na Rolan Garosu.

Pa kad su postavljena tri pitanja, intervju je samim tim bio završen i nije bilo ni vremena ni mjesta za nastavak priče i postavljanje četvrtog.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana