7.10.2020. 9:38
Nadal pobjedom protiv Sinnera došao do polufinala Roland Garrosa
Španski teniser i drugi reket svijeta Rafael Nadal plasirao se u polufinale drugog Gren slema sezone Roland Garrosa, gdje brani naslov.

Nadal je u četvrtfinalu bio bolji od Italijana Jannik Sinner, 75. igrača na ATP listi, rezultatom 0:3 u setovima. 

Jedino je neizvjestan bio prvi set, koji je riješen u taj brejku. Siner je prvi došao do brejka kod rezultata 5:5, ali je Nadal odmah uzvratio i izborio taj brejk, gdje je bio uspješniji s 4:7.

U drugom setu Siner je ponovo prvi došao do brejka, a Nadal je potom uzvratio s dva vezana i dobio set rezultatom 4:6.

Treći set Nadal dobija s ubjedljivih 1:6 i završava posao.

Za finale će igrati s Argentincem Diego Schwartzman, koji je u četvrtfinalu priredio iznenađenje izbacivši jednog od glavnih favorita Dominic Thiem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana