4.6.2022. 10:45
Norveška teniska senzacija: Pokušaću da pobijedim Nadala u finalu
Prvi je Norvežanin koji je došao do Grand Slam finala. Ali Casper Ruud hoće i više. Želi da bude prvi koji je pobijedio u finalu Roland Garrosa Rafaela Nadala.

“Igrati finale Roland Garrosa protiv Rafaela Nadala vjerovatno je najveći mogući izazov u ovom sportu. On ima 13-0 u finalima, a ja ću pokušati da uradim ono što 13 puta niko nije uspio. Ali zvuči kao nemoguća misija. Ja ću da izađem i uživam, ali i dalje verujem da mogu to” rekao je Ruud, navodi N1. 

Ispisao je već historiju postavši prvi Norvežanin koji će igrati u Grand Slam finalu. Sigurno ovo ima nemjerljiv značaj za tenis u njegovoj zemlji.

“Nadam se. Mada, ne provodim mnogo vremena u Norveškoj. Jer putujem mnogo, pa i nemam naročito vremena koliko bih volio. Ali nadam se da bismo mogli da izgradimo mnogo teniskih objekata u Norveškoj i da učinimo da sport poraste” zaključio je norveški teniser, navodi N1. 


(Aldina R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana