11.6.2022. 13:53
Đoković ni po novim mjerama ne može u SAD
Sjedinjene Američke Države promjenile su uslove potrebne za ulazak u zemlju u vezi sa pandemijom virusa korona, ali najbolji srpski teniser Novak Đoković ni po novim mjerama ne bi mogao da nastupi na US openu.

Od nedjelje, 12. juna, svi putnici koji budu željeli da uđu u SAD moraće da imaju negativan test na kovid-19.

Ipak, kako je danas prenio Njujork Tajms, međunarodni putnici će i dalje morati da budu vakcinisani kako bi ušli u zemlju.

To znači da Đoković, koji je i dalje nevakcinisan, neće moći da kroči na teritoriju SAD.

Novak je zbog odluke da se ne vakciniše već propustio dva mastersa na tlu Amerike Indijan Vels i Majami.

Otvoreno prvenstvo SAD počinje 29. avgusta, što daje dovoljno vremena da se situacija promijeni u korist srpskog tenisera.

U slučaju da zakon ostane nepromijenjen, bila bi to višestruka šteta za Đokovića.

Imao bi priliku manje da se približi Rafaelu Nadalu po broju grend slemova, a ostao bi bez 1.200 bodova na ATP listi jer je prošle sezone igrao finale.

Španac Rafael Nadal osvojio je 22 grend slem trofeja, dok Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po 20.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana