26.4.2022. 16:23
Kako je francuski predsjednik osvojio svoju 24 godine stariju "barbiku u menopauzi": Ostavila muža zbog njega, spojilo ih pisanje
Privatan život novog (starog) francuskog predsjednika Emmanuela Macrona budi interesovanje javnosti još od izborne kampanje 2017. godine, kad je prvi put odnio pobjedu i došao na čelo Francuske.

Macron je od 2007. godine u sretnom braku sa suprugom Brigitte koja je od njega starija 24 godine, a o tome kako je njihova veza počela raspredale su se razne priče.

Britanski Daily Mail je 2017. godine prenio da Macronovi predstavljaju „ljubavnu priču ovog vijeka“, dok se njemački Bild zapitao: „Ona je od njega starija 24 godine. Kako može da funkcionše takav par?“.

Brigitte i Emmanuel Macron

Spojilo ih pisanje

Emmanuel i Brigitte Macron su se upoznali kada je on imao 15 godina. Macron je tada išao u srednju školu u rodnom gradu Amiensu na sjeveru Francuske, a Brigitte je predavala francuski i latinski. Vodila je i dramski klub, a Emmanuel je krenuo na časove kod nje pošto je, kao veliki zaljubljenik u književnost, htio jednog dana da postane pisac.

Zbližili dok su radili na zajedničkom projektu. U pitanju je bila školska predstava, a sama Brigitte je rekla da ih je spojilo pisanje.

"Dok smo pisali postajala sam očarana njegov inteligencijom. On nije kao svi ostali. Niko neće saznati kako je počela naša ljubavna priča, to pripada nama", rekla je svojevremeno Brigitte.

"Miljenik svoje profesorice"

Njegovi prijatelji iz razreda sa kojima je razgovarao list "Le Parisien" ispričali su da je Macron bio miljenik svoje profesorice. Istakli su da je uvijek njega uzimala kao primjer.

"Pisao joj je pjesme, a ona ih je čitala pred razredom", rekao je Macronov drug iz odjeljenja.

Uoči predsjedničkih izbora 2017. godine, u javnost su isplivale fotografije iz Macronovih srednjoškolskih dana, na kojima se vidi kako ljubi Brigitte u obraz poslije predstave 1993. godine.

Emmanuel Macron

Macronovi roditelji su isprva mislili da je zaljubljen u Brigitteinu kćerku sa kojom je išao u razred, a kada im je rekao da je zapravo zaljubljen u svoju profesoricu, učinili su sve da ih razdvoje. Poslali su ga u Pariz gdje je završio srednju školu. Prije nego što je otišao, rekao je Brigitte da će na kraju oženiti.

Osvojio je strpljenjem

"Emmanuel mi je sa 17 godina rekao da ću se jednog dana, bez obzira na sve, udati za njega", rekla je Brigitte Macron.

Dodala je da je vremenom uspio da sruši svaki njen otpor i da ju je osvojio strpljenjem.

Brigitte se razvela i preselila u Pariz kako bi bila sa Emmanuelom. Par se vjenčao 2007. godine. Na vjenčanju se zahvalio njenoj djeci što su prihvalili njihovu vezu.

Od samog početka njegove karijere pružala mu je veliku podršku. Priča se da je ona jedna od rijetkih osoba kojima Macron vjeruje i da se uvijek njoj prvo obraća za savjet.

Macron je od samog početka svog prvog predsjedničkog mandata jasno stavio do znanja da suprugu ne namjerava da krije i uvijek je u javnosti drži za ruku. Brigitte je tokom njegovog prvog mandata imala veoma aktivnu ulogu. Pratila je supruga na javnim dešavanja i prilikom posjeta stranih državnika. Ovakav trend će se sigurno nastaviti i tokom drugog mandata.

"Barbika u menopauzi"

Ipak nisu svi naklonjeni ovom paru pa su se pojavili i brojne glasine i tračevi koji su imali za cilj da podriju njihovu vezu.

Jedan satiričan francuski radio je svojevremeno nazvao Brigitte "barbikom u menopauzi". Godine 2017. njihov brak je opisan kao lažan, jer je Macron navodno homoseksualac koji je imao aferu sa Mathieu Galletom, šefom Radio Francea. Tokom prošle godine su se pojavili tračevi da je Brigitte rođena kao muškarac, pa je prva dama Francuske podnijela tužbu protiv dvije žene koje su na internetu širile ovu priču.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana