18.8.2020. 8:24
Facebook spaja Instagram i Messenger dopisivanje
Facebook je, izgleda, počeo sa realizacijom svog plana za spajanje opcija za dopisivanje na svim svojim platformama, ali to za sada čini postepeno.

Neki korisnici Instagrama već su na svojim aplikacijama za Android i iOS platforme dobili obavještenje o mogućnosti dopisivanja sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Facebook Messenger.

Poznata ikonica papirnog aviona za direktno slanje poruka sada je zamijenjena logom Messengera. Još uvijek nije moguće razmjenjivati poruke sa korisnicima Facebooka, ali će ta opcija uskoro postati dostupna korisnicima.

Novo ažuriranje donosi drugačiji izgled četa, kao i opcije odgovora na poruke prevlačenjem prstom preko njih, piše Engadget.

Facebook ne krije želju da ujedini čet opcije Instagrama, Messengera i WhatsAppa, budući da želi da stvori “privatni društveni prostor ” i time omogućiti korisnicima kontakt sa svim njihovim prijateljima, prenosi “Telegraf.rs“.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana