14.12.2020. 13:38
Googleovi servisi YouTube i Gmail pali širom svijeta
Zbog rijetkog pada sistema Googleove aplikacije, uključujući YouTube, e-poštu i Dokumente, korisnici ne mogu trenutno pristupiti pojedinim aplikacijama.

Prekid je započeo nešto prije popodnevnih sati u Velikoj Britaniji, a Googleove web stranice vraćaju pogreške servera prilikom posjeta.

Korisnici širom svijeta izvijestili su o problemima s Gmailom, Google diskom, trgovinom Android Play, Mapama i mnogim drugim.

Kako prenosi BBC, mnogi se pojedinci i firme oslanjaju na Googleove usluge za osnovne radne aplikacije poput e-pošte i kalendara.

Iz Googlea se nisu oglasili informacijama šta sputava rad njegovih servisa, iako je ovim padom oštećeno više od dvije milijarde korisnika koji su zabrinuti za njihove poslovne i privatne podatke koje čuvaju Googleovi servisi.

Stranici Downdetector u proteklim satima su prijavljene hiljade žalbi Googleovih korisnika širom svijeta.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana