23.3.2021. 13:46
Društvene mreže gore zbog nebulozne izjave: Džaferović istres'o gajbu hljeba pod prozor, ni hodžin zapis ne pomaže
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović dao je još jednu skandaloznu izjavu rekavši kako BiH „ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa u odnosu na ostale zemlje Zapadnog Balkana“.

Naravno, statistički podaci jasno pokazuju netačnost ove izjave koja vrijeđa inteligenciju građana BiH, posebno kad se uzme u obzir činjenica da je susjedna Srbija treća u svijetu po imunizaciji sa već 32 posto vakcinisanog stanovništva.


Ova nebulozna izjava naišla je na niz duhovitih i orginalnih reakcija na društvenim mrežama, a neke od njih pogledajte u nastavku.


Prema podacima stranica Statista i Politico, koje detaljno prate proces imunizacije u svijetu, kada je riječ o državama regije, susjedna Srbija je treća u svijetu po imunizaciji sa već 32 posto vakcninisanog stanovništva. 


Hrvatska je na 8,89 posto, Crna Gora je na 1,16 posto, Albanija na 1,68 posto, a Sjeverna Makedonija na 0,25 posto, dok za Bosnu i Hercegovinu nema podataka, odnosno činjenica da je u našoj zemlji do sada imunizovan uglavnom vrlo mali broj pripadnika medicinskog osoblja, nije dovoljna da naša zemlja uopće uđe u statistiku i nalazi se u društvu država poput Bruneja, Burkine Faso i Burundija.


Ovo jasno pokazuje da je izjava koju je Džaferović dao potpuno netačna.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana