7.4.2021. 22:10
Pretraživač Microsoft Edge nikad popularniji
Sa novim Chromium pretraživač, koji je napravljem na tehnologiji Google Chrome-a, Microsoft je već prestigao Firefox pretraživač u toku prošle godine, a kako se čini, taj trend se nastavlja.

U godinama za nama internet zajednica se sa podsmjehom odnosila prema Microsoft pretraživačima. Osim vremešnog Internet Explorera, Microsoft je u nekom momentu izbacio na tržište Microsoft Edge pretraživač koji nije uspio da održi kritičnu masu korisnika koja bi ga prihvatila, iako je koristio moderna rješenja, piše B92.

Izveštaj NetMarketShare-a za 2020. godinu pokazao je da ga je Edge-ov 7,57% tržišni udio gurnuo Firefox u martu prošle godine. Sada druga kompanija za analitiku - StatCounter izveštava da Edge tokom posljednjih nekoliko mjeseci dobija nove korisnike, a da se Firefox-ova baza korisnika smanjuje.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana