16.3.2022. 10:37
Google trpi masovne otkaze, veliko nezadovoljstvo visinom plata
Zaposleni u "Guglu" masovno daju otkaze nezadovoljni visinom plata, prenose tehnološki portali, piše agencija Srna.

Mnogi zaposlenje u "Guglu" vide kao posao iz snova, jer se u toj kompaniji radi na projektima i "alatima" koje koriste milijarde ljudi, prihodi su natprosječni, a uslovi za rad odlični. Ipak, izgleda da su se stvari malo promijenile.

U internom istraživanju, zaposlenici su pokazali nezadovoljstvo visinom prihoda, jer smatraju da plate "nisu dovoljno kompetitivne", a nisu zadovoljni ni sa kompenzacijama i mogućnostima ispunjavanja svojih karijernih ciljeva u kompaniji.

Direktori "Gugla" uvjeravaju kako su prihodi dovoljni, pogotovo u odnosu na zaradu u drugim kompanijama, ali to smatra tek manje od polovine zaposlenika. U odnosu na prošlu godinu, smanjen je postotak zaposlenh koji smatraju da je njihova plata "poštena i pravedna” i koji vjeruju da se njihove performanse na poslu odražavaju na platu, navodi Srna.

Upravo je nezadovoljstvo platom razlog zašto zaposleni masovno daju otkaze, pokazalo je istraživanje čije su rezultate prenijeti na internet stranici "Protokol".

Uprkos tome, kao i rastućoj inflaciji, iz "Gugla" su prošle godine najavili kako neće podizati platu, pri čemu treba naglasiti da prihodi kompanije rastu.

Iz "Gugla" poručuju da su njihovi zaposlenici "jako tražena roba na tržištu rada", tako da se kompanija pobrinula da su "vrlo dobro kompenzovani".


(Amer M.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana