17.2.2021. 11:44
„U svom stanu imam pet, šest hiljada ribica, a u akvarijumima 10 tona vode“
Ramiz Bistrivoda iz Vogošće počeo se baviti akvaristikom davnih 1980-ih godina, a danas u svom stanu ima pet do šest hiljada ribica, a u akvarijumima 10 tona vode.
Za portal Source.ba govorio je o vrstama ribica koje posjeduje,  živorotkama, ciklidima, piranama, koje su  zabranjene u nekim zemljama. Od ribica posebno ističe  Ksifo – crvene ribice, koje su specifična vrsta jer  rađaju žive mladunce. Sve druge ribice ispuštaju ikru iz koje se kasnije legu mladi. 

Ramiz također kaže, da se u mnogim kulturama vjeruje kako akvariji i ribice svakoj kući donose sreću i smirenost. Stoga, ukoliko razmišljate da se upustite u akvarijske vode, u nastavku pogledajte razgovor sa Ramizom Bistrivodom.
 
Novinarka : Saliha Rokša
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana