17.1.2021. 22:01
U Srbiji i dalje veliki broj novozaraženih koronavirusom
U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.317 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u istom razdoblju od posljedica covida-19 preminulo je 20 osoba.
Ukupno je u 24 sata testirano 7.730 uzoraka. Na bolničkom liječenju su 5.304 pacijenta, od kojih je 199 na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji je od covida-19 oboljelo ukupno 372.533, a preminulo 3.750 osoba.

Do sada je u toj državi protiv koronavirusa cijepljeno oko 22.000 ljudi, a za putem e-Uprave za cijepljenje se prijavilo oko 280.000 građana što je više od očekivanog, objavile su srbijanske zdravstvene vlasti.

Srbija je jedina zemlja u Europi koja planira koristi tri različita cjepiva: američko, rusko te kinesko koje bi, prema najavama, do kraja mjeseca trebalo dobiti odobrenje Agencije za lijekove.

(FENA)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana