4.3.2021. 8:37
Voda u Svrakama nije za piće!
U sklopu redovnih mjesečnih analiza higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima, Zavod za javno zdravstvo KS-a uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda Paljevo koji se nalazi u mjesnoj zajednici Svrake, prenosi Oslobođenje.

Piše: H. Ahbabović

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, ustanovljeno je da ispitani uzorak na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju ne odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i nije za piće.

Odbor za upravljanje lokalnim vodovodom Paljevo je obaviješten o rezultatima analize kako bi se voda zatvorila za upotrebu i poduzele neophodne radnje u cilju dobivanja sanitarno-higijenski ispravne vode.

S obzirom na to da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da je ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena iz Zavoda za javno zdravstvo KS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana