16.6.2022. 20:31
U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou
Olimpijski centar Jahorina za ovo ljeto najavljuje specijalizovani Detox Jahorina program, posvećen zdravlju čovjeka na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou.

Kroz pažljivo osmišljen program Detox Jahorina prijavljene učesnike vodit će tim regionalno poznatih stručnjaka među kojima su nutricionisti koji pripremaju tri različita plana ishrane (sirova, vegeterijanska i balansirana ishrana), psihoterapeut, fizijatar, profesori sporta zaduženi za odgovarajuću tjelovježbu u prirodi, ljekari opšte i alternativne medicine koji će sa prijavljenim učesnicima razgovarati o tome kako da nezdrave životne navike zamijene zdravijim.

Među stručnim voditeljima Detox Jahorina programa je i Maja Volk, poznata kao pobornik i promoter sirove ishrane, profesorica i autorica nekoliko knjiga o zdravoj ishrani.  U okviru Detox Jahorina programa uputit će prijavljene učesnike u sve benefite te vrste ishrane i pripremati hranu za one koje žele pristupiti čišćenju organizma sirovom hranom.

- Kultura čišćenja treba da postane rutinski dio svakodnevice, kao pranje ruku. Okruženi smo toksinima, više nego ikad, detoks nas samih je putokaz ka detoksu planete. Drago mi je da sam dio te ideje i da mogu malo pridoneti njenom provođenju, na Jahorini ove godine - kazala je Volk. 

Detox Jahorina je specijalizovani program namijenjen ljudima koji žive haotičnu svakodnevnicu modernog vremena, a svjesni su vlastitog osjećaja i potrebe za resetom.

Doktor anesteziolog Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood vodit će učesnike kroz program izbalansirane ishrane a učesnicima će dati odgovore na pitanja šta da jedu, kako, kad i u kojim količinama. 

- Iskoristite fenomenalni Detox Jahorina program i prijavite se. Moja misija je da edukujem ljude da sačuvaju i unaprijede zdravlje jer ne postoji lijek koji može da zamijeni pravilnu ishranu i zdravu fizičku aktivnost u prirodnoj zoni - poručio je. 

Detox Jahorina bit će održan od 6. do 10. jula na Jahorini. Podrazumijeva ograničenu grupu učesnika da bi im se, stručni predavači i voditelji programa, mogli posvetiti. Prijave učesnika putem sajta: www.dfdjahorina.com/detox 

Program podrazumijeva izlazak iz svakodnevnice i ulazak u program podrške i pomoći sebi. Detox Jahorina program podrazumijeva i fizičke aktivnosti u prirodi, šetnje uz meditaciju i tišinu, jogu, posebno prilagođenu ishranu na bazi organskih namirnica te radionice i razgovore o temi osnaživanja ličnosti unutar sebe i prema spoljnjem svijetu i stvaranja dobrih navika u ishrani, u odnosu sa prirodom te fizičkoj aktivnosti, navode iz  OC Jahorina.

(FENA/A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana